Mooie sjaal! Makkelijk te maken.

Mooie sjaal

Met deze super simpele tutorial van Monaluna maak je in een handomdraai een mooie sjaal, zonder dat je goed hoeft te kunnen naaien!

De stof kies je zelf. Kies voor een dunne poplin katoen als je een luchtige zomer sjaal wilt. Kies voor een dikke jersey als  je een zachte warme sjaal wilt.

Lees hieronder de Nederlandse werkbeschrijving.

 

Wat heb je nodig?

  • 137 cm x 36 cm stof A
  • 137 cm x 36 cm stof B
  • naaimachine
  • naaigaren
  • naald om met de hand mee te naaien
  • spelden
  • stofschaar

 


Tips vooraf

- Om 1 lap stof van 137 x 36 cm te krijgen, kun je ook 2 lappen stof van 68,5 cm aan elkaar naaien, dan hoef je dus minder stof in te kopen. Zorg wel dat de lange kant van de lap in de lengterichting van de stof loopt.

- Je kunt de sjaal ook maken uit 1 stof, dan heb je 1 lap stof van 137 x 70 cm nodig. Bij stap 1 vouw je de stof in de lengte dubbel met de goede kant van de stof op elkaar. Vervolgens naai je langs de lange zijde. 

Stappenplan

1. Leg de 2 lappen stof op elkaar. Naai de 2 lappen met de lange zijdes op elkaar. Gebruik een zigzagsteek en houd daarbij een zoom van ongeveer 1 cm aan. 

2. Houd de sjaal omhoog met de korte zijde naar beneden en de achterkant van de stof naar buiten. Reik van bovenaf in de tunnel naar de onderste korte kant. Trek die omhoog, tot aan de bovenste korte kant (zie foto: je keert de tunnel dus niet binnenstebuiten, maar je zorgt dat de korte kanten op elkaar komen, met de mooie kant naar elkaar toe). Speld de korte kanten op elkaar vast (stof A op stof A, stof B op stof B).

3. Naai de tunnel rond, laat een gat van 10 cm open en houd 1 cm zoom aan.

4. Draai de sjaal binnenstebuiten door het gat van 10 cm, zodat de goede kant van de stof aan de buitenkant zit. Naai het gat met de hand dicht.

Mooie stoffen voor deze sjaal

Reactie schrijven

Commentaren: 0